perjantai 7. kesäkuuta 2013

Laukku-kakut

Sain mielenkiintoisen kakkutilauksen Minttu tytön syntymäpäiville. Minttu täyttää 12 vuotta ja harrastaa hiphop-tanssia. Minttu tykkää myös paljon eläimistä. Hetken aikaa pähkäilin mitä 12-vuotiaalle neidolle keksisi. Sitten sain idean Mintun tanssiharrastuksesta. Olen jo pitkään halunnut kokeilla laukkukakun tekoa, ja päädyin sitten siihen.



Tämän treenilaukun tein 7 munan sokerikakkupohjasta jonka paistoin 26cm irtopohjavuoassa. Kakkupohjasta leikkasin sivuilta reunat pois, ja laitoin ne kakun päälle. Alempana kerron vielä tarkemmin miten kasasin kakun. Täytteenä vadelmamoussea, rouhittua valkosuklaata ja valkosuklaakreemiä. Koristeltu pinkillä ja valkoisella sokerimassalla. Vetoketju ja kahvat on värjätty kullanvärisellä syötävällä sprayllä. Kakun päällä on "sokeri timantteja" ja sivut on  koristeltu hopeisilla nonparelleilla. Koristeet kiinnitin syötävällä liimalla. Tästä kakusta tuli aika reilu ja siitä riittää syötävää noin 15 hengelle.

Tein myös pienemmän laukku-kakun joka oli harjoitusversio. Se on enemmän käsilaukun mallinen. Tässä tarkemmat ohjeet vaihe vaiheelta.


1. Paista halauamasi määrä kakkupohjaa. Suosittelen isompaa määrää jotta saat kakun kasattua. Kun kakkupohja on jäähtynyt leikkaa reunapalat pois.


2. Leikkaa vielä nämä palat kolmeen osaan jotta saat väliin täytteet.

3. Kostuta pohjalevy haluamallasi kostukkeella ja täytä,  tee samoin lopuilla levyillä. Kasaa leikkaamasi reunapalat kakun päälle jotta saat pyöreän muodon.


4. Kuorruta kakku sokeri, suklaa, voi tai vaniljakreemillä jotta sokerimassa pysyy kauniina eikä ala hikoilemaan. Voit vielä kreemin avulla muotoilla kakkua.


5. Kauli sokerimassasta (500g) ohut iso neliskulmainen levy. Käytä leivonta-alustaa jotta saat massan helposti siitä irti. Sokerimassa saa tulla reilusti yli reunojen. Näin vältyt rypyiltä.


Sitten vaan koristelemaan!=)

1 kommentti:

  1. Onpa sinulla makea blogi. Hienoja kakkuja ja varmasti myös maistuvia. Jotain olen saanut maistaakkin joskus :)

    VastaaPoista